Soraya - Olejek do twarzy - 5 drogocennych olejów skład recenzja

09:17 by
 
 

OPIS PRODUCENTA :
Świat Natury to linia oparta na drogocennych olejach, wzbogacona najcenniejszymi roślinnymi esencjami z różnych stron świata.
Regenerujący olejek do twarzy to wyjątkowa mieszanka szlachetnych naturalnych olejów: arganowego, migdałowego, z róży, z amarantusa, wzbogaconych w witaminy E i F oraz olejowy ekstrakt z nagietka. Esencja stworzona została z myślą o kobietach, które pragną pielęgnować swoją cerę w sposób niebanalny, dający poczucie maksymalnego nasycenia skóry składnikami odżywczymi, komfortu i luksusu. Jego formuła dostarcza skórze substancji regenerujących i przeciwstarzeniowych. Naskórek staje się niezwykle gładki i elastyczny, poprawia się jędrność skóry, a zmarszczki ulegają spłyceniu.

MOIM ZDANIEM :
Olejek za 17 zł – mnie powalił – wygrałam go w konkursie i bez bicia przyznaję ze za żadne skarby natury – nie kupiła bym go w drogeri :D 

Oczywiście olejek pozytywnie mnie zaskoczył – choć po odpakowaniu paczki byłam zaszokowana jego wielkością ….. Pomyślałam ze taki maleńki olejek wystarczy mi na raz …. ale oakzałao się ze jest baaardzo wydajny !!!

Co do zapachu … hmmmm … cudowny – ciężko powiedzieć co to za zapach … niby mocny jak perfumy – ale wcale nie drażni nosa ! Mimo swojej konstencji – naprawdę dobrze się wchłania w moją skóre i pozostawia ją aksamitnie gładką .
 
Dobrze – teraz rozłożę na części pierwsze skład kosmetyku – od razu mówię że wspomagałam się stronami i wyszukiwarkami składów z których skopiowałam opisy – i podopisywałam dodatkowe informacje .
 
 Caprylic/CapricTriglyceryde
Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy.
Helianthus Annus Seed Oil, Olej z nasion słonecznika
Emolient tłusty. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, tworzy na powierzchni naskórka warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry ( pośrednie działanie nawilżające). Ponadto tworzy wyczuwalny film, który wygładza powierzchnię naskórka. Wykazuje działanie regenerujące naskórek.
Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olej migdałowy
Pochodzenia roślinnego. Roślina wywodząca się z Kalifornii, z której nasion owoców, poprzez mechaniczne tłoczenie na zimno, otrzymywany jest olej. Migdał zawiera 80% kwasu olejowego (oleinowego), 15% kwasu linolowego, 3-5% kwasu palmitynowego, 20% białka, składniki mineralne takie jak: potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez, witaminy: E, PP, z grupy B.
Olej z migdałów jest jednym z uniwersalnych olejków używanych w kosmetyce, nadaje się dla każdej skóry. Jest substancją natłuszczającą, nawilżającą, zapewniającą ochronę. Rozprowadzony na skórze nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany, nie lepi się. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka. Działa łagodnie, nie drażni i uspokaja. Może być stosowany jako czysty.
Tocopheryl Acetate, substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym),
hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwaienie skóry. Witamina E w formie estru - octanu tokoferylu, znalazła zastosowanie w kosmetykach plażowych, ze względu na zwiększoną trwałość w warunkach silnej ekspozycji na promieniowanie UV.
Parfum, perfumy ….
Argania Spinosa Kernel Oil, Olej arganowy -
nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe
neutralizuje wolne rodniki przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku)dostarcza witamin odbudowuje strukturę skóry i włosów wyrównuje poziom cholesterolu we krwi zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi zapobiega chorobom serca wzmacnia odporność organizmu
Rosa Moschata Seed Oil, Olej z Róży
najcenniejszy pod względem właściwości pielęgnacyjno-kosmetycznych, uznaje się olej z róży Olej z róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno drobnych nasion owocu róży Olej z róży rdzawej cechuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie z rodzaju Omega-6 i Omega-3 (kwas linolowy i alfa-linolenowy).
Amaranthus Cruenthus Seed Oil, Olej z amarantusa
stosowany do leczenia przesuszonej skóry rąk i stóp. Skutecznie nawilża, wyraźnie wygładza i uelastycznia skórę, sprawia, że ustępują objawy nadmiernego łuszczenia się i rogowacenia. zmniejszyć nawet bardzo głębokie bruzdy na piętach i dłoniachChroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych – promieniowaniem UV – działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.
Calendula Officinals Flower Extract, Ekstrakt z nagietka lekarskiego
Jest źródłem olejku lotnego, flawonoidów, karotenoidów, alkoholi trójterpenowych, śluzu, związków żywicowych, goryczy, kwasu jabłkowego i innych. wykazuje działanie przeciwzapalne poprzez hamowanie infiltracji leukocytów, stosowany jest w oparzeniach, odmrożeniach, wykwitach skórnych, liszajach, stłuczeniach, na miejsca po ukąszeniach owadów,przyspiesza proces ziarninowania, bliznowacenia i gojenia ran,ma właściwości antypierwotniakowe, przeciwgrzybicze i antybiotyczne (zwłaszcza na bakterie ropotwórcze),działa ściągająco i oczyszcza pory, chroni przed podrażnieniami,stymuluje proces odnowy i przeciwdziała nadmiernemu złuszczaniu się naskórka,pielęgnuje skórę szorstką, popękaną i zniszczoną.
Carthamus Tinctorius Seed Oil, Olej z nasion krokosza barwierskiego
zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas linolowy w około 70% . Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, zmiękcza i wygładza
Linoleic Acid, kwas linolenowy
Jeden z kwasów tłuszczowych. Jest składnikiem tkanek zwierzęcych i roślinnych. W kosmetyce stosowany ze względu na skuteczne właściwości zatrzymujące wodę w skórze.
Benzyl Benzoate, Ester benzylowy kwasu benzoesowego.
Znajduje się na liście potencjalnych alergenów. Składnik kompozycji zapachowych.
Coumarin, - kompozycja zapachowa
Związek organiczny z grupy laktonów o przyjemnym zapachu wysuszonej trawy. Występuje w wielu roślinach z rodziny traw, storczykowatych, motylkowatych, jasnotowatych.
Limonene,kompozycja zapachowa
Jednopierścieniowy weglowodór terpenowy. Imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.
Linalool. kompozycja zapachowa
Nienasycony alkohol alifatyczny z grupy terpenów. Imituje zapach konwalii. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów. 
 Jak widzicie skład naprawdę jest dobry – i jak wykorzystam tą buteleczkę – chyba kupię kolejną, zwłaszcza że można wykonywać masaż na tym produkcie - więc chyba się pokuszę ... 

12 komentarzy:

  1. Ciekawi mnie odkąd pojawił się w sklepie :) Jak wykończę moje obecne produkty do pielęgnacji twarzy, to z pewnością go kupię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super, nie myślałam, że aż tak pozywnie chociaż bacznie się przyglądałam tej serii:) Teraz na pewno się skusze:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj :)
    Widzę, że dopiero zaczynasz blogowanie... początki zawsze są trudne i mam kilka pytań dotyczących tej recenzji....
    Czy opis składników to ogólny opis jak działają te składniki czy to Twoje odczucia co do produktu?? a jeśli ogólny opis, to czy mogłabyś coś więcej napisać o działaniu olejku?? jaki masz rodzaj cery?? mieszaną?? suchą?? normalną?? czy długo wchłania się taki olejek?? czy podrażnia skórę??
    Zaciekawił mnie ten olejek jak tylko zobaczyłam go w reklamie, stąd moje pytania...

    OdpowiedzUsuń
  4. witaj - tak jak napisałam powyżej - są to skopiowane opisy skłądników aktywnych . Jeśli chodzi o cerę mam stanowczo suchą - zresztą wszytsko pisze w zakładce o mnie :D A olejek jest godny p[olecenia !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie prawdopodobnie sprawdziłby się u mnie na policzkach, dzięki za odpowiedź :)

      Usuń
  5. Na mojej suchej skórze też się świetnie sprawdził :) Dodam jeszcze, że warto spróbować zastosować olejek na dekolt - tam też daje fajny efekt aksamitnego nawilżenia. A wydajność olejku naprawdę zaskakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Olejek do twarzy 5 drogocennych olejów firmy Soraya idealnie się sprawdził na mojej skórze- oprócz tego ze pozostawił ja gładka i aksamitna to jeszcze ze skory zniknęły wszelkie niedoskonałości :)
    Tak jak zostało wspomniane na dekolt tez jest idealny- wygładza i nawilża :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ponieważ skóra nie jest tłusta, jakby mogło się wydawać. Olejek doskonale się aplikuje i fantastycznie wchłania. Wystarczy mala ilość olejku, aby uzyskać nawilżona skore Olejek jest bardzo wydajny- używam już kilka tygodni a prawie wcale go nie ubyło. Zapach tego cuda jest urzekający, delikatnie kwiatowy świetnie podkręca humor i samopoczucie :) Konsystencja typowa dla olejków, aczkolwiek po wchłonięciu skóra nie jest tłusta jakby mogło się wydawać. Doskonale się aplikuje, fantastycznie wchłania. Mała ilość wystarczy by precyzyjnie "natłuścić" dane miejsce i uzyskać niesamowite nawilżenie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Też jestem szczęśliwą posiadaczką najlepszego olejku jaki pojawił się w ostatnim czasie na rynku. Jego skład odpowiada mi i suchej mojej skórze absolutnie w każdym calu. Z jednej strony bardzo lubię kosmetyki z olejkami a z drugiej ten akurat jest naprawdę wyjątkowy. Ratuje przesuszoną i zniszczoną skórę, przywraca jej blask i miękkość charakterystyczną dla młodej skóry. ja staram się stosować ten olejek na noc, ponieważ wymaga kilka dobrych minut na wchłonięcie a rano brak mi na to czasu. olejek sprawił, że skóra stała sie delikatna w dotyku i wyraźnie lepiej wyglądająca.

    OdpowiedzUsuń
  10. Polecam i zachęcam, jeśli boicie się olejków, bo wyobrażacie Sobie, że będzie się mazał jak oliwka dla niemowląt, to nic bardziej błędnego. Jest super :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Olejek Soraya - drogocenne oleje, jest rewelacyjny, nawilża i zmiękcza skórę, wygładza i powoduje, ze skóra sie nie przesusza. Bardzo lubie kosmetyki z olejkami a ten jest wyjątkowo udany. nie jest bardzo tłusty i szybko sie wchłania - jak na olejek.

    OdpowiedzUsuń